Enscape handleiding

Enscape op een andere PC gebruiken

Een Enscape Single User licentie kan maar één keer geactiveerd worden en maar op één PC tegelijkertijd gebruikt worden. Wel is het mogelijk om van PC te wisselen, als je bijvoorbeeld een nieuwe PC hebt gekocht of als je twee PC's hebt zoals een kantoor en een thuis werkplek. Je hoeft hiervoor niet helemaal Enscape of de licentie ervan te verwijderen, maar deze kun je simpel deactiveren.

Enscape deactiveren

Open de applicatie SketchUp, VectorWorks, Revit, ArchiCAD of Rhino en klik in de Enscape werkbalk op het "Account" icoon:

01 enscape

Klik in het volgende scherm links op "Licenses" en klik rechts boven op de knop "License Active" om de licentie te deactiveren:

01 enscape license deactivate

De licentie is nu gedeactiveerd en kan op een andere PC weer geactiveerd worden. Het is NIET nodig om de licentie te verwijderen met de knop "Remove License Key". Door de licentie alleen te deactiveren, blijft de koppeling bestaan met deze PC en kun je in het zelfde scherm deze licentie weer activeren door op dezelfde knop te klikken.

Heb je een nieuwe PC gekocht en wil je op deze PC Enscape niet meer gebruiken, klik dan op "License Active" om de licentie te deactiveren en vervolgens óók op "Remove License Key". Op deze manier wordt de licentie helemaal van deze PC verwijderd.

Zijn er nog vragen, neem dan contact met ons op.