Van realtime naar fotorealisme

Bespaar tijd door workflows van realtime renderen en fotorealistisch renderen met elkaar te koppelen.

Realtime vs fotorealistisch

Realtime renderprogramma's zijn tegenwoordige ideale tools voor ontwerpbureaus omdat ze snel, gemakkelijk en efficiënt in gebruik zijn en daarmee een hoop geld besparen. Maar voor het fotorealistisch maken van je render, vraagt dit vaak meer aandacht van de ontwerper.

2024 blog bridge 01

Zodra het ontwerp en de realtimevisualisatie klaar is, wordt het project overgedragen aan een professional die vaak compleet opnieuw begint. Het ontwerp wordt dan vanaf begin opnieuw opgebouwd met mogelijke gevolgen zoals ontwerp fouten. De stap van realtime naar fotorealistisch is dan vaak lastig.

Zonder problemen van Enscape naar V-Ray

Met Chaos Bridge is de stap een heel stuk kleiner en kun je zonder problemen door met je ontwerp. De gebruiker kan nu gebruikmaken van snelle, realtime visualisaties en tegelijkertijd het ontwerp omzetten naar levensechte fotorealistische beelden.

2024 blog bridge 02

De realtime renderplugin Enscape is in staat om .vrscene bestanden te exporteren die in (bijna) alle plugins van V-Ray probleemloos ingelezen kunnen worden. Daarnaast herkend V-Ray automatisch alle content zoals geomtie, texturen, materialen, verlichting etc... Zo exporteer je in een handomdraai je ontwerp vanuit SketchUp, Revit, Vectorworks en ArchiCAD naar een professioneel eindresultaat.

Op deze manier kan de ontwerper in z'n model blijven werken en met de realtime rendertool het en ontwerp verfijnen, terwijl de professional werkt aan een levensecht fotorealistisch resultaat. 

Enscape of V-Ray proberen? Download een trail via onze downloadpagina.