Image

What's new in Twinmotion 2023.2

Image

Nieuw in 2023.2

 • Lumen Global Illumination en reflecties
  Met de nieuwe rendermothode Lumen kan indirecte verlichting zich direct aanpassen aan veranderingen van de directe verlichting en geometrie in het model. Denk hierbij aan het aanpassen van de zon op basis van het tijdstip van de dag en het openen van een buitendeur.
 • Geanimeerde objecten importeren (Early access)
  Importeer geanimeerde bestanden (FBX, glTF en GLB) om je model nog realistischer te maken.
 • Adobe Substance
  Importeer Adobe Substance 3D parametrische materialen (SBSAR bestandsformaat). Deze kun je vervolgens opslaan in je Twinmotion bibliotheek. Deze materialen kunnen materialen zijn die je bv zelf hebt gemaakt in Substance Designer of materialen die uit een van de materiaalbibliotheken komt die opgeslagen zijn in het bestandsformaat SBSAR.
 • Automotive Template
  Gebruik je Twinmotion voor autovisualisatie, start dan de Automotive Template. Dit is een "White Studio" template waarin alles van te voren is ingesteld. Plaats het object of de auto in deze studio en presenteer in een handomdraai je model in hoge kwaliteit.
 • Verbeterde Scene creatie
  Objectverspreiding is nu niet alleen meer voorbehouden aan vegetatie, maar ook aan andere objecten uit Sketchfab, Quixel en uit de (eigen) bibliotheek. Met de camera preview kun je zien welk effect het plaatsen van de objecten heeft op het licht en schaduw in het uiteindelijke resultaat.
 • En nog veel meer...
  • De lokale belichting is verbeterd en zorgt ervoor dat schaduwen en details nog beter zichtbaar zijn en behouden blijven.
  • Verbeterd water- en glasmateriaal.
  • Verbeterde weerpartikels voor realistische regen- en sneeuwscenes.
  • WebVR support Panorama Sets, zodat iedereen in de cloud projecten volledig in VR kan bekijken.

Twinmotion Training

Alles leren wat binnen Twinmotion mogelijk is?
Klik hier om je aan te melden voor een training

Twinmotion Downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Twinmotion te downloaden

Twinmotion Kopen

Nog geen Twinmotion licentie? Klik hier om een Twinmotion licentie te kopen

Image

What's new in Twinmotion 2023.1

 • Nieuwe Interface
  Een nieuwe interface die de productiviteit verhoogt doordat functies minder diep verstopt zitten en hierdoor minder kliks nodig zijn.
 • Path Tracer update
  De Path Tracer ondersteunt nu ook decals (bv. stickers of vuil) en volumetrische mist en heeft een verbeterde luchtrendering. Daarnaast ondersteunt de Path Tracer nu Multi-GPU. Belichting berekenen met meerdere GPU’s wordt nu ondersteund via NVIDIA's Scalable Link Interface (SLI) technologie. Deze Multi-GPU optie is beschikbaar in het Preferences panel onder Path Tracer.
 • Omgevingen en achtergronden voor je project
  Nieuwe templates die een keur aan interieur- en exterieuromgevingen bieden om jouw project te presenteren. Deze bieden een gemakkelijk en snel startpunt voor uw visualisatie, inclusief meerdere camerastandpunten; verwissel uw object met dat in de sjabloon, en je bent klaar om je media te exporteren.

  Epic heeft ook een aantal nieuwe procedurele cyclorama's toegevoegd om gebogen achtergronden te simuleren die worden gebruikt bij productopnamen, zodat de achtergrond lijkt te verdwijnen en de focus op het product zelf komt te liggen. De breedte, diepte en hoogte kunnen voor elk object worden aangepast, evenals de straal van de bochten.

 • Nieuwe Materialen
  In deze release wordt een overvloed aan nieuwe drag-and-drop, fysiek gebaseerde materialen toegevoegd aan de reeds uitgebreide bibliotheek van Twinmotion, evenals verbeteringen aan de basismaterialen. Allereerst zijn er 78 nieuwe materialen toegevoegd aan de categorieën stof, leer, plastic en metaal. De nieuwe materialen worden gehost in de cloud en zijn voorzien van 4K-texturen, waardoor ze geschikt zijn voor close-up camera's.

  Ook zijn er 34 nieuwe materiaaltypes toegevoegd met speciale parameters en functies voor het verwerken van effecten die specifiek zijn voor autolak, zoals metallic vlokken en sinaasappelhuid, waarmee je een breed scala aan afwerkingen kunt simuleren, waaronder kameleon- en parelmoerlak.

  Bovenop al deze algemene verbeteringen hebben de basismaterialen van glas (inclusief 22 nieuwe types) nu een optie om de dunne doorschijnende modus te gebruiken. Textuur maps kunnen worden toegevoegd aan de kanalen Base Color, Roughness, Metallic, and Normal. Er zijn ook nieuwe parameters zoals Index of Refraction, Iridescence, en Imperfections.
 • Nieuwe mensen en standaard objecten
  300 Nieuwe mensen zijn toegevoegd in categorieën zoals Summer, Business, Construction, Travel, en University. Daarnaast bijna duizend standaard activa in de categorieën Backyard, Sport Equipment, Storage, Decoration, Bathroom, Office, en Healthcare, waardoor het gemakkelijk is om een breder scala aan scènes te vullen met geschikte, hoge kwaliteit, kant-en-klare drag-and-drop activa.
 • Twinmotion Datasmith file exporter
  Twinmotion heeft nu een ingebouwde Datasmith file exporter, waarmee u een project - inclusief materialen, statische meshes en texturen - kunt exporteren in een formaat dat Unreal Engine begrijpt, zodat materialen goed worden toegepast op assets uit de cloud.
 • Geoptimaliseerd Twinmotion bestandsformaat
  Het Twinmotion-bestandsformaat is op een aantal manieren gewijzigd: identieke meshes en texturen in een project kunnen worden gedetecteerd en duplicatie in het opslagbestand wordt voorkomen; scènes worden opgeslagen met multithreaded compressie op multi-core hardware; en HDRI-bestanden worden nu aanzienlijk gecomprimeerd en ingesloten in Twinmotion-bestanden. Deze veranderingen hebben een positief effect op de bestandsgrootte, de tijden voor het opslaan en laden van scènes en de algemene prestaties.
 • Unreal Engine 5.1
  Twinmotion ondersteunt nu Unreal Engine 5.1, wat de Viewport-weergave sterk verbetert ten opzichte van vorige versies.
 • LED Wall
  LED walls worden gebruikt om achtergronden te creëren voor de entertainment industrie (shows/films/televisie) om een voorvertoning van het podium te maken voor optredens of films. De LED wall kan worden gebruikt met beide Twinmotion rendering modes, Real time en Path tracer, en heeft emissieve eigenschappen om jouw scènes te verlichten.
 • Asymmetrische IES belichting
  Naast het verhelpen van bepaalde problemen die in eerdere versies zijn geïntroduceerd, is de functionaliteit van IES-verlichting verbeterd. Het is nu mogelijk om asymmetrische IES-bestanden te importeren en nauwkeurig te renderen.
 • Container update
  De inhoud van Containers in de Scene graph kan nu in één keer worden geschaald door de Container te selecteren en de Scale tool te gebruiken.
 • Pivot Punt verbetering
  De Pivot edit tool (grijppunt) is verbeterd door toevoeging van de mogelijkheid om handmatig de oriëntatie van de lokale as van een object te wijzigen.
 • Virtual Reality: OpenXR
  Alle VR-headsets worden nu ondersteund via de OpenXR API. Zorg ervoor dat de drivers van jouw headset up-to-date zijn hiervoor.
Image
Image
Image
Image
Image

What's new in Twinmotion 2022.2

 • Geïntegreerde Sketchfab bibliotheek - Het bekende 3D platform Sketchfab is nu geïntegreerd in de Twinmotion bibliotheek. Hierdoor heb je drag-and-drop toegang tot meer dan 660.000 gratis 3D objecten in vier rechtenvrije categorieën.
 • 660 Nieuwe objecten - Er zijn nieuwe hightech objecten, muziekinstrumenten, tuinvoorwerpen, entertainment objecten en sportartikelen toegevoegd, samen met meer dan 200 poserende mensen, in de categorieën Winter, Winkelen, Kinderen en Sport.
 • Lichten importeren vanuit ontwerpsoftware - Lampen in Datasmith scènes worden nu geïmporteerd als Twinmotion lampen, waardoor onnodige aanpassingen worden vermeden en de getrouwheid ten opzichte van de oorspronkelijke scène toeneemt.
 • Getegelde rendering in ultrahoge resolutie - Je kan afbeeldingen en video's met een zeer hoge resolutie (tot 64K) renderen met behulp van een getegelde renderingtechniek. Deze functie is ideaal voor content die bedoeld is voor grote schermen, zoals billboards en videowalls, omzeilt de beperkingen van het GPU-geheugen en maakt uitvoer in hoge resolutie mogelijk, zelfs op computers met lagere specificaties
 • Panorama-uitvoer in hogere resolutie - Je kan nu Panorama's en Panorama Sets exporteren met een resolutie van maarliefst 16K voor een natuurgetrouwe en meeslepende ervaring.
 • Complexere presentaties in Twinmotion Cloud - Twinmotion heeft een verhoogde limiet op RAM- en VRAM-gebruik, waardoor je complexere en gedetailleerdere presentaties kan maken en inzetten op het cloudplatform.
 • HDRI backdrop - Met de nieuwe HDRI Backdrop-functie kan je een model in de context van een omgeving of studio plaatsen en de belichting op het model realistisch laten beïnvloeden. In tegenstelling tot de HDRI Skydome bevat deze functie een grondvlak dat schaduwen kan opvangen.
 • Honderden HDRI-omgevingen en studio-instellingen - Er zijn 258 nieuwe HDRI-omgevingen die zowel een achtergrond bieden als het model belichten. Bovendien zijn er 30 nieuwe studio HDRI's toegevoegd die geschikt zijn voor productshots. Je kan hierbij de horizon, de schaal en de rotatie van het beeld naar wens aanpassen.
 • Natuurlijke plaatsing van objecten - Deze nieuwe (experimentele) tool zorgt ervoor dat objecten binnen de realtime viewport zich houden aan zwaartekracht en andere fysieke regels. Je kan daardoor objecten gewoon op een natuurlijke manier in de scene plaatsen en ze laten botsen en tuimelen volgens hun objectgrenzen.
Image
Image
Image

What's new in Twinmotion v2022

Nieuwe objecten

Honderden extra 3D objecten zijn toegevoegd aan de meegeleverde Twinmotion bibliotheek. Ze worden nu opgeslagen in de Cloud om het installatiebestand niet te groot te maken om te downloaden. Klik ze aan om te downloaden en meteen te gebruiken!

Image

Nieuwe Quixel Objecten

De Quixel Assets bevatten twee nieuwe bibliotheken met 3D planten en 2D Stickers (Decals).

Ondersteuning van 3DConnexion 3D muizen

3DConnexion 3D Muizen zijn nu te gebruiken in Twinmotion 2022!

Delen via de Cloud

 • Projecten delen vanuit de cloud door iemand een permanente link te sturen. De link blijft hetzelfde als het project wordt bijgewerkt!
 • Voeg een panoramaset toe om door het project te springen.
 • Werkt op mobiel, tablets, in proefversies en de educatieve versies van Twinmotion 2022

Path Tracer

Deze geweldige nieuwe techniek rendert nog sneller en mooier (maar is een keuze). Vereist is een DXR videokaart met minstens 8 GB videogeheugen om dit te gebruiken. Let op: macOS wordt niet ondersteund!

Image

HDRI

Voeg één van de vele meegeleverde HDRI-achtergronden toe om scènes te voorzien van omgevingslicht en -reflectie.

Datasmith (Live)(Multi)Link

Wissel bestanden uit met de Datasmith formaten voor de beste ervaring in live linken. Het is zelfs mogelijk om bestanden van maximaal 5 sessies aan één Twinmotion sessie te koppelen: Ontwerp een speeltuin in Rhino, een gebouw in SketchUp en zie ze gezamenlijk gerenderd in één Twinmotion sessie!

Image

CSV Material Mapping

Koppel diverse bestandsversies van de materialen in de scène via een CSV-bestand om het meeste te halen uit alle programma's die gebruikt worden.

Ondersteuning voor LiDAR puntenwolken

Navigeer in de 3D scène door geïmporteerde puntenwolken in kleur.

Update melding

Mis nooit meer een update van Twinmotion met de automatische update prompt.

Virtual Reality verbeteringen

Stel een aangepaste renderkwaliteit in om ervoor te zorgen dat de presentatie op elk apparaat soepel verloopt.

Betere sneeuw

Het sneeuwmateriaal ondersteunt nu Sub Surface Scattering voor een nog realistischer winters tafereel.

Image

Werken op volledig scherm

Druk op F12 om op volledig scherm te werken, terwijl er nog steeds via sneltoetsen gewerkt kan worden, zoals het manipuleren van objecten en navigeren.